Hoe een gefranchiseerde coffeeshopoperatie op te zetten

0

 

Welnu, voordat ik daarop antwoord, wil ik u een vraag stellen. Als je een dagje gaat winkelen, of het nu gewillig is met je beste vriend, of met tegenzin door je partner door de winkels wordt gesleept, waar besteed je dan altijd minstens een half uur van je tijd en minstens £ 10 van je hard verdiende geld? contant geld?

Ik durf te wedden dat het in een coffeeshop is.

In tijden van recessie, als de designerwinkels leeg zijn en mensen overstappen naar de goedkoopste supermarkten, vind je de dichtstbijzijnde coffeeshop vol met betalende klanten op elke dag van de week.

Het is dus geen wonder dat coffeeshops een van de weinige detailhandelssectoren in het VK zijn die de afgelopen 8 jaar consistent met meer dan 15% op jaarbasis zijn gegroeid. En prognoses laten zien dat het aantal branded coffeeshop de komende tien jaar zal verdubbelen, volgens marktonderzoek van het bedrijf Allegra Consultancy.

Daarom kunnen beginnende coffeeshopondernemers overwegen om vooruit te plannen, zodat ze van een enkele coffeeshop naar een volledig franchisebedrijf kunnen gaan. Hier zijn 7 eenvoudige tips om u in de juiste richting te wijzen:

Als je eenmaal je eerste coffeeshop hebt geopend en gedurende een langere periode winstgevend hebt gehandeld, heb je een succesvolle blauwdruk om meer winkels te openen. U kunt alle persoonlijke accenten die uw klanten naar een tweede winkel en een derde winkel hebben getrokken, overbrengen. Met je derde winkel weet je precies wat werkt en kun je die kennis doorgeven aan anderen.

Met deze derde winkel nadert u het punt waarop u uw eigen franchiseoperatie moet gaan plannen. Hierdoor zou u veel sneller kunnen uitbreiden en zou uw bedrijf worden geleid door management dat onder uw leiding staat en zich houdt aan strikte richtlijnen die u heeft opgesteld. Profiteer van alle kennis die u heeft opgedaan om u te concentreren op deze derde winkel als bepalende factor voor uw toekomstige franchisewinkels.

Overstappen van één winkel naar een franchisebedrijf betekent dat u uw kennisbasis moet verbreden en experts in hun verschillende vakgebieden moet raadplegen. U heeft de hulp nodig van meer gespecialiseerde professionals en het kan zijn dat u uw bankiers, accountants, makelaars en leveranciers moet wijzigen om uw bedrijf vooruit te helpen. U zult uw bedrijf op nationale in plaats van op lokale basis moeten bekijken.

Neem contact op met verschillende franchisebedrijven, niet alleen degenen die betrokken zijn bij de coffeeshopbusiness, en vraag hun informatiepakketten aan. De principes van franchising zijn vergelijkbaar, ongeacht het product, en u kunt van deze informatie leren hoe u uw eigen franchisepakket samenstelt en ervoor zorgt dat u uzelf beschermt met juridisch waterdichte contracten.

Met een bewezen staat van dienst in het runnen van succesvolle winkels, is de kans groter dat u betere locaties krijgt aangeboden door verhuurders die hun commerciële panden willen huren. Een verhuurder zal er altijd de voorkeur aan geven om onroerend goed te verhuren aan een bedrijf dat al succesvol is in plaats van aan een nieuwe franchisenemer, dus u moet het huurcontract op zich nemen en onderverhuren aan uw franchisenemer. Daarom moet u ervoor zorgen dat het recht op onderverhuur altijd wordt vermeld in elke huurovereenkomst die u ondertekent.

Wanneer uw bedrijf het zich kan veroorloven, kunt u overwegen een consultant in te huren om namens uw franchisebedrijf en de franchisenemers contact te onderhouden met alle aangesloten instanties, inclusief bankiers en makelaars. Hoewel uw franchisebedrijf vrij nieuw is, moet u zelf de rol van vastgoedadviseur op zich nemen, totdat u het zich kunt veroorloven een specialist in dienst te nemen. Hoewel dit uw werklast vergroot, kan het een voordeel zijn, omdat u dan elk detail van uw bedrijf kent en dit u zal helpen te beoordelen of een fulltime consultant die u uiteindelijk inhuurt, voldoet aan de standaard en kwaliteit die u nodig heeft.

Als u eenmaal een aantal franchises actief heeft, kunt u overwegen om gebieden aan te bieden aan de beste operators.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *