Onderdelen voor elektrische scooters – Een CDI-module vervangen

0

Een van de meest voorkomende onderdelen van elektrische scooter die moeten worden vervangen, de CDI-module is net zo essentieel voor het ontstekingssysteem van de scooter als de bougie. Het wordt beschouwd als een uitvinding van de briljante Capacitor Discharge Ignition (CDI) en is het standaardsysteem dat wordt gebruikt op de meeste moderne motorscooters op gas, maar ook op veel motorfietsen, buitenboordmotoren en andere kleine motoren. Een complete CDI-module bestaat uit een transformator, het laadcircuit, de gelijkrichter, een condensator en het triggercircuit.

Hoe de CDI-module werkt
De transformator verhoogt eerst de spanning naar 400 tot 600 volt. Bewegend langs het laadcircuit laadt de elektrische stroom de condensator op, waarbij de gelijkrichter voorkomt dat de condensator ontlaadt vóór het ontstekingspunt. Bij ontvangst van het triggersignaal stopt het triggercircuit met opladen en kan de condensator ontladen naar de bobine met lage inductantie. Dit verhoogt de oorspronkelijke 400-600 Volt condensatorontlading tot maar liefst 40 kV bij de secundaire wikkeling, waardoor de bougieopening wordt overbrugd en het gas / luchtmengsel in de cilinder wordt ontstoken. Het laadcircuit wordt dan opnieuw aangesloten en hervat het opladen van de condensator helemaal opnieuw.

Wisselstroom of gelijkstroom?
De meeste huidige scooters gebruiken een wisselstroom (AC) systeem; het populaire scootermerk KYMCO gebruikt echter gelijkstroom (DC). Als gevolg hiervan kunnen elektrische scooteronderdelen voor KYMCO-machines, inclusief de CDI-module, soms moeilijk te vinden zijn.

Motor Grootte
Het is altijd het beste om het motorvermogen af te stemmen op de CDI-specificaties. Een CDI-module gemaakt voor een 50cc-motor kan werken op een 100cc-, 125cc- of 150cc-motor, en sommige zijn ontworpen om te werken met een reeks motorafmetingen. Anderen werken echter alleen voor een bepaalde cilinderinhoud. Controleer altijd de specificaties om er zeker van te zijn dat u de juiste onderdelen voor scooterontsteking krijgt.

2-takt en 4-takt scooterontsteking
De 2-takt- en 4-taktmotoren zijn totaal verschillend, en als gevolg daarvan is het ontstekingstijdstip van hun motoren ook totaal verschillend. Een voor een 2-takt gemaakte CDI kun je niet op een 4-takt scooter gebruiken. Omgekeerd kun je de CDI van een 4-takt scooter niet gebruiken op een 2-takt scooter.

Connectoren
Op veel huidige CDI’s zijn de connectoren een integraal onderdeel van de behuizing van het apparaat en vormen ze een plug die direct op de kabelboom van de scooter klikt. Op andere modellen kunnen de connectoren zich op draden bevinden, waardoor er enige speling is op de plaats waar de module precies wordt gemonteerd. De bekwame monteur kan deze draden indien nodig inkorten of verlengen. De meest voorkomende CDI-connectorstijl gebruikt twee pluggen naast elkaar; een 4-polige stekker en een 2-polige stekker. Deze connectoren kunnen vierkant, rechthoekig of eenvoudig schoppen zijn.

Opmerking: foto-illustraties van veel CDI-connectoren zijn te zien op de website die onderaan dit artikel wordt vermeld.

Onbeperkt of beperkt?
Een onbeperkte (of race-) CDI zorgt voor de stroom, ongeacht hoe hoog de motortoerentallen gaan. Terwijl de CDI de bougie aanstuurt, blijft de bougie met een hoog toerental vuren. Om voor de hand liggende redenen zijn deze CDI-units gemaakt voor racegebruik en niet erg geschikt voor regulier gebruik op de snelweg. Een beperkte CDI-module stopt echter met vuren zodra een vooraf ingesteld motortoerental is bereikt. Zonder stroom die de bougie bereikt, daalt het motortoerental tot onder de vooraf ingestelde limiet en alleen dan zal de CDI weer stroom leveren aan de bougie.

Bij het vervangen van een CDI-module, of een andere scooterontsteking of elektrische scooteronderdelen, is het altijd een goed idee om de gebruikershandleiding te raadplegen. Als de handleiding verloren gaat of anderszins ontbreekt, hebben veel fabrikanten en merken downloadbare handleidingen beschikbaar op hun websites.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *