Verschillende verzekeringsregistratie- en licentievereisten voor elektrische fietsen

0

Met het begin van milieuproblemen, duurdere benzine en de behoefte aan lichaamsbeweging, is er een grote toename in het aantal fietsen en elektrische fietsen dat wordt gekocht en gebruikt voor dagelijks regulier vervoer. De stijging van de verkoop heeft ertoe geleid dat veel landen en staten hun wetgeving hebben overwogen met betrekking tot het vertrek tussen een elektrische fiets en een scooter. Het doel van deze regels is ervoor te zorgen dat gebruikers van elektrische fietsen en andere voertuiggebruikers zo veilig mogelijk onderweg zijn.

In de afgelopen jaren hebben landen als Canada, de Verenigde Staten en zelfs het Verenigd Koninkrijk nieuwe beleidsregels moeten invoeren om 5x e bike kopen op te nemen. De meeste politieke en federale wetten van het lichaam erkennen dat dit eigenlijk geen bromfiets of motorfiets is, en dat ze meer op fietsen lijken dan op iets anders. Toch moesten sommige staten bepaalde wetten wijzigen met betrekking tot het veilig gebruiken van elektrische fietsen.

Elektrische fietsen in New South Wales

In New South Wales hoeven gemotoriseerde fietsen bijvoorbeeld alleen te worden geregistreerd als ze meer dan 200 watt aan elektrische energie verbruiken. Als de fiets vrij is van registratie, moet de berijder dezelfde veiligheidsmaatregelen nemen als andere conventionele fietsers.

Canadese verordeningen

In Canada worden elektrisch ondersteunde fietsen niet als motorfietsen beschouwd en zijn ze beperkt tot alleen elektromotoren van maximaal 500 watt. Deze fietsen mogen slechts snelheden van 32 km per uur halen. Ze zijn toegestaan in de meeste rechtsgebieden en hebben niet dezelfde beperkingen als bromfietsen of motorfietsen. Bijgevolg kan bijna iedereen ze gebruiken.

Regelgeving voor elektrische fietsen in China

Deze fiets werd in 2002 geaccepteerd als een niet-gemotoriseerd voertuig, maar tot voor kort mocht hij in sommige regio’s van Peking niet worden gebruikt. De reden dat het werd verbannen, was vanwege bepaalde zorgen over milieu- en veiligheidskwesties. Die veiligheidskwesties hebben te maken met de impact van voertuigen.

Elektrische fietsen in het VK

De bovengrens van het toegestane vermogen op een elektrische fiets, zonder dat deze als motorfiets hoeft te worden geregistreerd, is 250 watt met een bovengrens van 25 km.

In de Verenigde Staten.

In de Verenigde Staten hebben elektrische fietsen dezelfde voorschriften als fietsen, op voorwaarde dat het vermogen niet hoger is dan 750 watt en 20 mijl per uur. Dit betekent in feite dat er onder deze vereisten geen licentie, registratie of verzekering vereist is.

De meeste fietsen op batterijen functioneren in de meeste landen onder de gelijkwaardige wet- en regelgeving die van toepassing is op het gebruik van conventionele fietsen. Dit betekent dat ze niet hoeven te worden geregistreerd als motorfietsen en dat er geen speciale licentievereisten voor nodig zijn. Hierdoor zijn ze gemakkelijker te gebruiken, minder verontrustend en geweldig voor kinderen en volwassenen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *